Santeri Tannerille 400 m aitajuoksun pronssia kuurojen yleisurheilun MM-kilpailuista Taipeista

Santeri Tanner on voittanut kuurojen yleisurheilun MM-pronssia 400m aitajuoksussa Taiwanin Taipeissa. Santerin siivitti pronssille kelpoaika 56.66, joka kuitenkin jäi hänen viime vuonna juostusta ennätyksestään.

Kilpailuiden välierät juostiin sunnuntaina; Tanner juoksi viisaasti ja säästeliäästi ansaiten finaalipaikan. Finaalit kilpailtiiin maanantaina 22.heinäkuuta. Loppukilpailun voiton vei ecuadorin Emerson Alejandro Chala kovalla ajalla 52.85. Toiseksi sijoittui yhdysvaltojen Jarvis Jermaine Anderson ajalla 52.97. Neljänneksi aitoi Santeri Tannerille kaksi kymmenystä taipuneena ukrainan Serhii Kompaniiets ajalla 56.86.

Tanner vei kovan päänahan, koska viime vuoden EM-kisoissa Puolassa Kompaniiets voitti ja Tanner oli hopealla sekunnin hänelle jääneenä. Tänään tulos kääntyi upealla kurotuksella Santeri Tannerin hyväksi. Tannerin viime vuoden EM-kisojen tulos oli 56.18.

Tanner kilpaili viime viikolla MM-kisoissa ennen päämatkaansa 100 metrillä sijoittuen 17:nneksi ja 400 metrillä 18:nneksi. Kilpailut toimivat hyvin avaavina harjoituksina.

– Kauden päätavoite oli ottaa täältä mitali. Siinä onnistuttiin, vaikka kausi on ollut vaikea ja kisatkin olleet vähän haastavat. Onnistuttiin nyt oikeassa paikassa, ja saatiin onnistunut juoksu finaaliin. Tiukalle meni ukrainalaisen kanssa; ihan viime metreillä sain heittäydyttyä ohi, Santeri Tanner iloitsee mitali kaulassaan palkintojenjaon jälkeen.

Taiwanin moderni kaupunki Taipei on aiemminkin järjestänyt kuurojen arvokisoja onnistuneesti; kuten esimerkiksi Deaflympicsit vuonna 2009. Deaflympicsia varten Taipein urheilustadioni rakennettiin hiekkakuopista vajaassa vuodessa. Taipei Stadium on edelleen hyvin hoidettu, ja on hyvässä kunnossa. Sen lähialueelle on rakennettu lisää areenoita, esimerkiksi kamppailulajien ja mailapelien areenoita.

MM-kilpailut järjestetään aina iltaisin (paikallista aikaa) klo 17 jälkeen, koska päivisin on liian kuuma. Päivittäin kisaviikon aikana on ollut yli 35 astetta lämmintä ja ilmankosteuskin 80%. Tiistain, eli viimeisen kilpailupäivän aikataulua on jouduttu aikaistamaan saapuvan taifuunin ja myrskyn vuoksi.

TULOKSET: World Deaf Athletics Championships 2024_Men 400 Meters Hurdles

Kuopiossa asuva MM-mitalisti saapuu Suomeen keskiviikkoaamuna 24.7., kun lentokone laskeutuu Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 5:30 aamulla Suomen aikaa. Suomen Kuurojen Urheiluliiton edustus on urheilijaa ja joukkueenjohtoa vastassa aamuvarhain kukituksen kera. Tervetuloa mukaan yleisurheilufanit!

Katso alta upeat kuvat Santeri Tannerin kurotuksesta, jolla hän ohitti neljänneksi tulleen ukrainalaisen Serhii Kompaniietsin. Kuvat Heli Romu, Suomen Kuurojen Urheiluliitto.